Ansøgningsfristen til at byde ind på det første call er nu ovre og vi går i gang med udvælgelsesprocessen. Læs mere om vores første call herunder.

Aarhus' Challenge

Internationale medarbejdere, der flytter til Aarhus, oplever mange vanskeligheder, når de skal oprette en bankkonto. Uden en bankkonto kan danske virksomheder ikke udbetale løn, og de internationale medarbejdere kan ikke få deres løn udbetalt.

Som følge heraf kæmper virksomheder med rekruttering og for at få en gnidningsløs onboarding af den internationale arbejdsstyrke.

Aarhus Kommune leder efter en teknologisk løsning, der kan lette processen med at oprette en bankkonto for udlændinge i Danmark og dermed hjælpe onboarding-processen for den internationale arbejdsstyrke.

Denne udfordring er din mulighed for at fremvise dine innovative løsninger - og modtage et EU-tilskud på 12.500 euro/93.000 DKK, mens du gør det!

Send din ansøgning når vi holder Open Call fra den 12. september til den 31. oktober. En jury vil udvælge de 2 løsninger, der bedst matcher byens behov.

De udvalgte ansøgninger fortsætter til en pilotfase med mulighed for at samskabe med målgruppen, få indsigt i byens behov og direkte sparring med Aarhus Kommune. Endvidere får virksomheden mulighed for at deltage i kompetenceopbyggende seminarer, der er relevante for din virksomhed.

Denne challenge er blevet til i samarbejde med EU-projektet CommuniCity og den europæiske digitale innovationshub, TechCircle.

Processen for Open Call

 • 01: Open Call
  • Send din ansøgning med bud på en mulig løsning i perioden 12. september – 31. oktober, når vi holder Open Call.
 • 02: Udvælgelse
  • I løbet af november vil en jury udvælge 2 løsninger, der bedst matcher byens behov.
 • 03: Pilot fase
  • Pilotfasen er din chance for at eksperimentere og samskabe med Aarhus Kommune. Pilot fasen løber fra december 2023 til slutningen af ​​maj 2024.
 • 04: Præsentation
  • Dit arbejde vil ikke gå ubemærket hen, når vi afslutter udfordringen og lader dig præsentere din løsning.

Ansøgningen foregår gennem Communicity-netværket, som er et transformerende borgercentreret projekt støttet af den Europæiske Union under Horizon Europe Programmet.

Projektet skal igangsætte 100 piloter der er adresseret mod de europæiske byer og samfunds behov, projekterne skal være basseret på co-creation og co-learnings processer. Communicity bygger på anerkendte europæiske og nationale innovationsprogrammer, metoder, living-labs og platforme.

Har du spørgsmål til selve ansøgningsprocessen eller Challengen så kontakt gerne TechCircles partner Aarhus City Lab: aarhuscitylab@aarhus.dk

Hvis du og din virksomhed har et bud på en brik i puslespillet, der kan gøre det lettere for udenlandsk arbejdskraft at oprette en bankkonto, så ansøg gennem 

eller læs mere om Challengeforløbet her på TechCircle.dk

Det er gratis for iværksættere og SMV’er at deltage. De ansøgere, der går videre til pilotfasen modtager et EU-tilskud på 12.500 Euro/93.000 DKK.

Det er til gengæld forventeligt, at der lægges tid og ressourcer i arbejdet med en løsning i projektets pilot fase. Det går dog begge veje og forløbet forventes at styrke dialogen og samarbejdet mellem jer og kommunen som pilotvært og problem-ejer.

De ansøgere der går videre til pilotfasen modtager et EU-tilskud på 12.500 Euro – derudover vil I som virksomhed også blive tilbudt et gratis kompetenceforløb undervejs.

Ligeledes vil I også få indsigt i kommunens virke ligesom forløbet også lægger stor vægt på at styrke dialogen og samarbejdet mellem jer og Aarhus Kommune som pilotvært og problem-ejer. Til slut vil I også få mulighed for at præsentere jeres bud på en løsning til både Aarhus Kommune og flere andre midtjyske kommuner.

Challengeforløbet er tiltænkt små-og mellemstore virksomheder såvel som iværksættere.

Større virksomheder kan også ansøge, men man skal være opmærksom på, at kompetenceforløbene i pilotfasen kun er gratis for små-og mellemstore virksomheder såvel som iværksættere.

Det er også muligt at indgå et partnerskab med borgere og organisationer og sammen byde ind med en mulig løsning til udfordringen.

 

Der er ingen begrænsninger på hvilken type af teknologier der må bringes i spil til en mulig løsning. Dog forventes det at løsningerne tager udgangspunkt i digitale løsninger og teknologier.

Challengeforløbet gennem Communicity giver adgang til et teknisk framework med et sandkassemiljø bygget på europæiske standarder. 

Ønsker du at høre mere om Challengeforløbet eller har du spørgsmål til selve ansøgningsprocessen, så kontakt TechCircles partner Aarhus City Lab på: aarhuscitylab@aarhus.dk