Gå til hovedindhold

Fra krise til kontrol – Sådan laver du en beredskabsplan mod cyberangreb

Har din virksomhed en plan, hvis I udsættes for cyberangreb? Mange virksomheder tror ikke, at de er i farezonen, og kan blive ramt af cybertrusler, men der er flere gode grunde til at have en beredskabsplan.

Deltag på vores webinar og bliv klogere på, hvordan du kan styrke din egen virksomhed samt beskytte den værdikæde, du er en del af.

Hvorfor skal du have en beredskabsplan?

En beredskabsplan kan måske lyde lidt kedelig og unødvendig, fordi ”cyberangreb rammer jo ikke min virksomhed, kun de andre virksomheder”, og hvordan skulle en plan på et stykke papir hjælpe mig imod digitale hackere, der benytter avancerede teknologiske værktøjer?

For det første så rammer cyberangreb ikke altid kun de andre virksomheder! Der er en vis risiko for, at de rammer jer næste gang. De kriminelle går ikke efter bestemte virksomheder, de går ikke kun efter store virksomheder – de går efter at tjene penge ved at angribe, der hvor de kan komme ind.

Desuden kan det at have en plan for, hvordan cyberangreb og andre IT-problemer skal håndteres, være en uvurderlig stor hjælp til den dag, man står i problemerne.

Og sidst men ikke mindst giver det arbejde, der ligger i at lave en plan, et overblik, der kan bruges til at lave forbedringer, så man forhåbentligt undgår at få brug for beredskabsplanen, og som medvirker til, at komme hurtigere op igen og videre, hvis man alligevel bliver ramt.

På dette webinar vil Gert Læssøe Mikkelsen fra Alexandra Instituttet give en introduktion til at komme i gang med beredskabsplaner samt giver jer links til værktøjer, I kan gå hjem og bruge for at komme i gang. 

På webinaret kommer vi omkring: 

  • Hvorfor små og mellemstore virksomheder skal tage cybersikkerhed seriøst – både hvis I selv drifter jeres IT, men også hvis I køber jer til driften hos en leverandør?
  • Hvad en beredskabsplan er
  • Hvordan I kommer godt i gang med arbejdet?
  • Hvordan I kan involvere ledelsen, selvom cybersikkerhed er kompliceret, og I måske ikke forstår alt det tekniske
  • Hvordan I kan arbejde med det internt, og dermed hæve jeres modenhed omkring cybersikkerhed. 

Hvem kan deltage?

Webinaret henvender sig primært til små og mellemstore danske virksomheder med 3 - 100 ansatte. Det er særligt relevant for virksomheder inden for områder såsom produktion, håndværk og transport. Webinaret gør dig klogere på, hvordan du kan styrke din egen virksomhed samt beskytte den værdikæde, du er en del af.

Denne aktivitet er en del af projektet Styrket Cybersikkerhed for SMV'er, som er støttet af Industriens Fond. Målgruppen er små og mellemstore fremstillingsvirksomheder samt virksomheder, der indgår i deres værdikæder herunder grossister og håndværkervirksomheder.

Sidst opdateret: 31. juli 2024