Gå til hovedindhold

Workshop: Smart og bæredygtig fødevareproduktion

Hvorfor opstår der udfordringer med svigtende hygiejne, hvordan kan der arbejdes med at løse problemstillingen og hvilke muligheder ligger der i fremtiden?

Høj sikkerhed er license to operate for fødevare- og bioteknologivirksomheder - og derved opnås også et højt niveau af hygiejne

Lovgivningen tillader ikke salg af produkter, der kan gøre folk syge, og kvaliteten er derfor afgørende for salg og gensalg af produkter. Derfor er det også mere og mere relevant og værdiskabende at kunne basere hygiejnemæssige beslutninger på regelmæssige målinger, i stedet for generelle erfaringer og statiske betragtninger.

For opnåelse af høj hygiejne er de største udfordringer i:
- Råvarens beskaffenhed
- Dannelse af biofilm under produktionen
- Optimeret og verificering af rengøring

På workshoppen stiller vi skarpt på, hvorfor udfordringer med svigtende hygiejne opstår, hvordan der kan arbejdes med at løse problemstillingen og hvilke muligheder, der ligger i fremtiden. Her vil vi se på brug af hurtige onsite målemetoder samt online/inline metoder til optimering og verificering af rengøringen.

Program

Kl. 11.30 Ankomst og frokost
Bordet rundt

Kl. 12.00 Hygiejne i praksis og cases
Indledende om hygiejne
Case om sensor i lukkede systemer
Optiske inline/online sensorer: Hvordan kommer man i gang og hvad skal man overveje (Lucas)
Åben diskussion

Kl. 14.00 Pause

Kl. 14.30 Nye relevante teknologier
Hyperspektral imaging
Raman spektroskopi
IR spektroskopi
Åben diskussion

Kl. 16.00 Tak for i dag og på gensyn til online opfølgning 5. december kl. 13.00-14.00 (invitation til Teams-møde eftersendes)

Workshoppen udbydes af Food & Bio Cluster og Force Technology i regi af TechCircle

Sidst opdateret: 21. oktober 2024