Gå til hovedindhold

Seminar: Smart og bæredygtig fødevareproduktion

Hvorfor opstår der udfordringer med svigtende hygiejne, hvordan kan der arbejdes med at løse problemstillingen og hvilke muligheder ligger der i fremtiden?

Høj sikkerhed er license to operate for fødevare- og bioteknologivirksomheder - og derved opnås også et højt niveau af hygiejne

Lovgivningen tillader ikke salg af produkter, der kan gøre folk syge, og kvaliteten er derfor afgørende for salg og gensalg af produkter. Derfor er det også mere og mere relevant og værdiskabende at kunne basere hygiejnemæssige beslutninger på regelmæssige målinger, i stedet for generelle erfaringer og statiske betragtninger.

For opnåelse af høj hygiejne er de største udfordringer i:
- Råvarens beskaffenhed
- Dannelse af biofilm under produktionen
- Optimeret og verificering af rengøring

På seminaret stiller vi skarpt på, hvorfor udfordringer med svigtende hygiejne opstår, hvordan der kan arbejdes med at løse problemstillingen og hvilke muligheder, der ligger i fremtiden. Her vil vi se på brug af hurtige onsite målemetoder samt online/inline metoder til optimering og verificering af rengøringen.

Program

Kl. 11.30 Ankomst og frokost
Bordet rundt

Kl. 12.00 Hygiejne i praksis og cases

  • Indledende om hygiejne
  • Case om sensor i lukkede systemer
  • Optiske inline/online sensorer: Hvordan kommer man i gang og hvad skal man overveje

Åben diskussion

Kl. 14.00 Pause

Kl. 14.30 Nye relevante teknologier

  • Hyperspektral imaging
  • Raman spektroskopi
  • IR spektroskopi

Åben diskussion

Kl. 16.00 Tak for i dag og på gensyn til en online opfølgning (invitation til Teams-møde eftersendes)

Seminaret udbydes af Food & Bio Cluster og Force Technology i regi af TechCircle

Sidst opdateret: 12. november 2024