Gå til hovedindhold

Aarhus Universitet

Tre institutter fra Aarhus Universitet er partnere i TechCircle.

 • Læs op

Indhold

  Som partner i TechCircle leverer Aarhus Universitet den nødvendige dybe viden, træningskapacitet og specialister til TechCircles innovationsgrupper og udfordringsprogrammer. Vi tilbyder også både vores fysiske og virtuelle test- og laboratoriefaciliteter. Rent praktisk ønsker vi at samarbejde med virksomheder, der har brug for vores hjælp. Vi har en ambitiøs vision om potentielle partnerskaber som en del af Innobooster- og Grand Solution-programmerne.  

  Aarhus Universitet er primært repræsenteret i TechCircle med tre dedikerede institutter, men alle andre institutter er reelt sekundære partnere i konsortiet. Organisatorisk ligger AUs indsats i det fagtværgående center 'DIGIT', Aarhus Universitets Center for Digitalisering, Big Data and Data Analyse. De tre primære institutter tæller: 

  Institut for Elektro- og Computerteknologi (ECE) 

  ECE - Elektroteknik og computerteknik er nært beslægtede tekniske videnskabelige discipliner med fokus på forskning i hardware- og softwareteknologier, der spiller en afgørende rolle i udviklingen af det moderne samfund, dets digitalisering og menneskelig adfærd. Fokus er på forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for kommunikation og netværk, styring og automatisering, fotonik, signalbehandling, software og it-systemer, robotteknologi, medicinsk teknologi, sundhedsteknologi, elektrisk energiteknologi samt akustik og lydteknologi. Instituttet har en lang tradition for og en succesfuld track-record med samarbejder med private og offentlige organisationer. 

  Datalogisk Institut (CS) 

  CS - Instituttet er stærkt inden for både teoretisk og eksperimentel datalogi. Flagskibsområder er Big Data, Data Analytics og Cyber-Security. Instituttet har en lang og solid tradition for interaktion og vidensudveksling med private virksomheder og offentlige institutioner, og vi ønsker at opretholde et højt niveau af interaktion. Dette giver en masse spændende forskningstemaer, der spænder fra flere mindre problemer, som kan løses med innovativ brug af eksisterende viden, til mere udfordrende spørgsmål, der kræver langsigtet grundforskning. 

  Institut for Kommunikation og Kultur (CC) 

  CC - Institut for Kommunikation og Kultur tilbyder en bred vifte af forsknings- og uddannelsesprogrammer på tværs af en lang række områder: litteratur (er), informations- og medievidenskab, lingvistik, skandinaviske studier, vesteuropæiske sprog og kulturer samt kunst og æstetik. 

  Sidst opdateret: 2. januar 2024