Gå til hovedindhold
Dronefoto af Aarhus by med ARoS taget om natten

Smart City

Smart City-begrebet dækker over en måde at tænke byudvikling på, der anvender teknologi, data og partnerskaber til at forbedre livskvaliteten for byens borgere og gøre byerne mere bæredygtige.

 

Byer over hele verden oplever udforinger som følge af urbanisering og klimaforandringer, og det lægger pres på byens services og brugen af ressourcer. Samtidig er byerne med til at drive udviklingen inden for en lang række nye områder, hvor digitale løsninger kan være med til at levere smartere service og løse opgaverne på nye innovative måder. 

 

I TechCircle sætter vi fokus på digital innovation inden for Smart City-området, og vi vil anvende byernes udforinger som drivkraft for erhvervsudvikling. Vi stiller Aarhus til rådighed som test- og udviklingsby for virksomheder, der leverer grønne og digitale Smart City-løsninger. Gennem videndeling, kompetenceudvikling og innovationsforløb understøtter vi markedet for nye digitale løsninger til den offentlige sektor. Særlige fokusområder for dette tema i TechCircle vil være IoT, Open Data, Open Source, sensorer, mobile robotter og kunstig intelligens.