Gå til hovedindhold

2024

Højt engagement og gode diskussioner

En række virksomheder arbejdede i en TechCircle innovationsgruppe sammen om, hvordan man kan bruge data til at forbedre processer i produktionen.

Konkrete løsninger og økonomisk support til kaskadeudnyttelse af biomasse

Tilgængeligheden af bioressourcer bliver en central udfordring i omstillingen væk fra fossile kilder. En bæredygtighedsudfordring, vi er nødt til at overvinde, og i Danmark skal vi blive endnu bedre til at udnytte det fulde potentiale i de biologiske ressourcer

Oplad gratis din elcykel på Dokk1

Virksomheden BatteryPark tester det næste halve år et opladningsskab til batterier fra elcykler ved Dokk1. I perioden kan alle elcyklister gratis lade deres batteri i skabet. Samtidigt får virksomheden viden om, hvordan deres løsning virker i en virkelig opsætning.

TechCircle deltog i festivalen Vilde Teknologier

I weekenden lagde Dokk1 i Aarhus for anden gang hus til to hæsblæsende teknologidage med festivalen Vilde Teknologier. Festivalen tiltrak godt 12.000 glade gæster, der blandt et hav af spændende talere og udstillere kunne høre mere om TechCircles tilbud.

Ny teknologi kan styrke arbejdet med data om byen

Mange kommuner har et ønske om at tælle forskellige ting i det offentlige rum. Samtidigt er det vigtigt at overholde hensynet til GDPR og borgernes rettigheder. Derfor tester Aarhus Kommune i samarbejde med Danoffice IT en ny AI-algoritme, som kan tælle uden at optage eller gemme personfølsomme oplysninger.

Gateways drevet af solceller kan give nye muligheder i kommunerne

Sammen med virksomheden Senarch er Aarhus Kommune ved at teste solcelledrevne gateways områder, hvor der ikke er trukket strøm. En gateway transmitterer data og hvis en solcelledrevet type kan integreres i Aarhus, åbner det nye muligheder for at opsamle relevant data.