Gå til hovedindhold

Åbne data skal styrke SMV’ers forretning

Det offentlige Danmark har en lang række data, som virksomheder kan bruge i deres forretningsudvikling. Sammen med Open Data DK skal et nyt initiativ i regi af den midt- og vestjyske innovationshub, TechCircle, styrke virksomhedernes mulighed for at finde, forstå og drage nytte af åbne offentlige data.

Tegnede personer der drøfter data
 • Læs op

Indhold

  I disse år kigger alle virksomheder i Danmark ind i en eller anden form for digital omstilling af deres forretningsmodeller. Uanset, hvilken branche man er i, vil digitalisering fylde enten i form af grønne regnskaber, der skal tilvejebringes eller i form af forretningsmodeller, der bygger på digitale byggeklodser. For at styrke den rejse, sætter midt- og vestjyllands innovationshub – TechCircle – nu fokus på mulighederne indenfor åbne offentlige data. Det kan nemlig vise sig at være en hjælpende hånd for virksomhederne i den digitale omstilling.

  ”Der ligger uanede potentialer i at udnytte offentlige data til innovation og udvikling af nye løsninger lige fra den grønne omstilling til sikring af fremtidens velfærd. For offentlige myndigheder har mange forskellige typer data, der allerede er åbne eller kan blive åbne - og disse data kan tilgås og bruges gratis af alle,” siger Sara Villemoes, der er udviklingskonsulent i Open Data DK, som faciliterer tilbuddet i TechCircle.

  1 til 1 vejledning

  Og hvad er det så for et – på godt jysk – godt tilbud, virksomhederne kan få? Svaret er 1 til 1 vejledning og introduktion til åbne offentlige data ud fra individuelt tilpassede kriterier og ønsker.

  ”Åbne data kan være næsten alle typer af data - det kan for eksempel være data om infrastruktur, C02 regnskab, offentlige budgetter eller sensordata om f.eks. luftkvalitet eller trafik. Det kan være næsten alle typer data, der ikke er persondata,” siger Sara Villemoes.

  Og data kan bruges til mange forskellige ting. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser, fortæller Sara Villemoes.

  ”Åbne data kan bl.a. være med til at skabe grundlag for innovation og løsninger på samfundsproblemer, sikre en højere grad af udnyttelse af data, der i forvejen indsamles, berige eksisterende løsninger eller fremme mulighederne for at afprøve og eksperimentere med offentlige data.”

  Fakta:

  Gratis – 1 til 1 vejledning ’Styrk din forretning med åbne data’

  Du får:

  • Introduktion til åbne offentlige data
  • Hvordan og hvor kan din organisation tilgå åbne datakilder
  • Hvordan efterspørges andre / nye datakilder?
  • Præsentation af eksempler hvor åbne offentlige data er i anvendelse
  • Mulighed for at stille spørgsmål
  • Adgang til online materiale om åbne offentlige data

   

  Deltagerkrav

  • ’Styrk din forretning med åbne data’ er et tilbud til SMV’ere med op til 249 ansatte.
  • Udfyldelse og underskrivelse af De minimis erklæring er en forudsætning for at få vejledning i regi af forløbet ’Styrk din forretning med åbne data’.
  • Besvarelse af et spørgeskema før og efter forløbet.
  • Læs mere om Open Data DK her. Open Data DK
  Sidst opdateret: 13. december 2023