Gå til hovedindhold

Året der gik i TechCircle

Første år i Midtjyllands innovationshub TechCircle er ved at være ved vejs ende. Året har budt på en lang række aktiviteter og modtagelsen hos de mange deltagende offentlige og private virksomheder, som TechCircle retter sig mod, har været positiv.

Personer til Grand Opening i TechCircle
 • Læs op

Indhold

  Når partnerne bag TechCircle, som er Midtjyllands innovationshub indenfor digitale og teknologiske løsninger, kigger tilbage på det første år TechCircle har eksisteret, er det med en vis stakåndethed, men også med glæde over, hvor langt man egentlig er nået.

  ”Vi er sådan set on track i forhold til de forventninger vi havde, da projektet gik i gang. Selvfølgelig sker der justeringer undervejs, men overordnet er vi rigtigt glade for, hvordan projektet er blevet modtaget,” siger Lars Mønsted Nielsen, fra Erhvervshus Midtjylland.

  Positiv modtagelse af seminarer

  En af de aktiviteter, som var noget af det første, der blev skudt i gang, var rækken af seminarer og webinarer. Her har man kunnet boltre sig i alt fra cybersecurity til digitale tvilllinger og kunstig intelligens.

  ”Vi er meget positive over tilslutningen til vores seminarer. Vi har over 19 seminarer haft næsten 700 deltagere igennem. Det vidner om en stor interesse for de nye teknologier, man som privat eller offentlig virksomhed kan bruge til nye løsninger på sine opgaver,” fortæller Jesper Askov fra Aarhus Universitet, som også er partner i TechCircle.

  Seminarerne opstår efter input fra alle partnere i projektet. Og netop diversiteten i partnerkredsen er et af plusserne ved TechCircle.

  Problemer som udviklingsværkstøj

  Noget af det man også har fået startet op i 2023, er længerevarende forløb, hvor samfundsproblemer, som rekrutteringsudfordringer, klimaproblematikker og lignende bliver til challengeforløb i samarbejde mellem virksomheder og kommuner.

  ”Det er helt oplagt at bruge de udfordringer, vi alle deler i vores samfund som udviklingsværktøj. I en enhver udfordring ligger der udviklingsmuligheder, og derfor er det også spændende at arbejde med privat og offentlig forretningsudvikling på den måde,” siger Morten Falbe Hansen fra Aarhus Kommune.

  Et spændende år forude

  Selvom 2023 har været et godt år for TechCircle, slækker man ikke på ambitionerne. I det kommende år vil man fortsat arbejde på at skabe relevante seminarer, workshops, challengeforløb og meget mere til gavn for den teknologiske udvikling af den offentlige og private sektor. I 2024 kommer der ydermere til at være et målrettet fokus på fire store megatrends – nemlig cybersikkerhed, klima og grøn omstilling, smart city og fremtidens teknologier

  Noget af det man kigger ind i, er blandt andet:  

  • Kunstig intelligens og maskinlæring
  • IoT og sensornetværk
  • Cybersikkerhed og trusselsmodellering
  • Innivationsgrupper om kunstig intelligens – herunder brug af ChatGPT.

  Følg med:

   

  Sidst opdateret: 13. december 2023