Gå til hovedindhold

Første TechCircle challenge er skudt i gang

Som en del af arbejdet i TechCircle udbyder hub’en også challengeforløb. Det første forløb havde open call i efteråret 2023 og med indgangen til januar 2024 er challengedeltagerne udvalgt og godt i gang med arbejdet.

 • Læs op

Indhold

  TechCircle, som er Midtjyllands digitale innovationshub, har som en del af sit formål at styrke den digitale transformation. Det gælder både for SMV’er, men også offentlige virksomheder. Blandt andet derfor arbejder man i TechCircle med challenge-forløb. Her sætter man en offentlig kommunal udfordring i centrum, og gennem et open call og efterfølgende pilotforløb, bliver det muligt for virksomheder at bruge udfordringen som en del af deres forretningsudviklingsarbejde. Det skal gerne give begge parter bedre viden om problemstillingen, så man på hver sin måde kan arbejde mod en kommercialisering på længere sigt.

  Det første forløb er udviklet i samarbejde med Borgerservice i Aarhus Kommune. Sammen med en lang række aktører, lige fra Erhverv Aarhus til Dansk Industri og Kommunernes Landsforening, oplever Borgerservice i Aarhus Kommune, at udenlandsk arbejdskraft har udfordringer med at få en bankkonto, når de tager arbejdsophold i Danmark.

  ”Det kan lyde banalt, men det er et problem, der påvirker alle fra håndværkere til forskere. En samlet og vellykket ankomst både ved mødet med offentlige myndigheder og med private aktører har efter vores erfaringer på selve myndighedsområdet betydning for at modtagelsen af den arbejdskraft, der er brug for – både i den private og offentlige sektor. Vi har gjort og gør vores yderste på samarbejder på myndighedsområder. Vi vil nu gerne blive klogere på, hvordan det kan blive en bedre oplevelse for international arbejdskraft at få en dansk bankkonto,” fortæller Lene Hartig Danielsen, der er chef for Borgerservice i Aarhus Kommune.

  I det næste stykke tid vil deltagerne i challengeforløbet arbejde sig ned i problemstillingen og til slut præsentere den viden, der er opnået.

  Flere challengeforløb på vej

  I løbet af 2024 er der allerede en række af challengeforløb i støbeskeen i regi af TechCircle. De kommer blandt andet til at dreje sig om grøn omstilling og brug af AI i det offentlige.

  ”Som kommune har vi en stor interesse i at indgå i disse challengeforløb, hvor vi i et offentligt-privat samarbejde kan hjælpe hinanden til at blive klogere på problemstilling og løsning. Det gælder for kommunens vedkommende også om at blive klogere på, hvordan fremtidens udfordringer kan løses, og hvordan vi kan udbyde de opgaver,” siger Jesper Algren, der er leder af Aarhus City Lab, som er Aarhus Kommunes aktør i TechCircle.

   

  Fakta om challengeforløb

  TechCircle er en platform, hvor offentlige og private organisationer kan mødes om at udvikle innovative løsninger på offentlige udfordringer. De enkelte challenges udformes af offentlige organisationer i Midtjylland, og derefter laves der et åbent call, hvor man som virksomhed kan tilmelde sig og komme med et bud på en løsning. Som virksomhed får man mulighed for at byde ind med en teknologisk løsning eller idé og i løbet af processen deltager man i et kompetenceopbyggende forløb.

  Sidst opdateret: 3. april 2024