Gå til hovedindhold

Nyt samarbejde om specialistkurser skal styrke vidensniveau i virksomheder

Som en del af TechCircles ydelser udbydes i efteråret 2024 en række specialistkurser, som er udviklet af Aarhus Universitet i samarbejde med Ingeniørforeningen (IDA). Kurserne er med højt specialiserede fagligheder fra universitetsmiljøet.

 • Læs op

Indhold

  Den teknologiske udvikling i Danmark – såvel som i verden – går med lynets hast. Derfor kan det være svært at følge med, når man samtidigt har en virksomhed eller et arbejde at passe. Det skal en række specialistkurser, som udbydes gennem Midtjyllands innovationshub, TechCircle, være med til at ændre på.

  ”I IDA har vi en stor interesse i at være tæt på vores medlemmer og styrke den sparring, vidensopbygning og udvikling, som der hele tiden er behov for i vores brancher. Derfor er vi rigtig glade for samarbejdet med Aarhus Universitet, hvor vi fra og med efteråret kan tilbyde spændende kurser med højt specialiserede forskere,” siger Lars Yde, der er formand for IDA Østjyllands erhvervsudvalg.

   

  Højt niveau

  Aarhus Universitet er et af de førende universiteter i Norden når det kommer til arbejdet med teknologi. Universitet forsker blandt andet i digitale tvillinger, digitalisering af store forsyningsområder og robotteknologi. Det betyder også at adgangen til specialister er stor.

  ”Som universitet har vi både en interesse i – og pligt til – at være med til at sætte vores aftryk i samfundet og mindske afstanden fra forskningsverdenen til den virkelighed, hvor teknologien skal bringes i anvendelse. En af måderne, vi kan gøre det på er blandt andet ved at lave specialistkurser som disse, hvor virksomheder får direkte adgang til den nyeste viden indenfor udvalgte områder,” siger Jesper Askov, der er projektleder på Institut for Elektro- og Computerteknologi på Aarhus Universitet - og projektleder i TechCircle for Aarhus Universitet.

   

  Tiny Machine Learning og trådløs kommunikation

  Allerede nu er der godt gang i planlægningen af kurserne i 2024 – som løbende vil blive annonceret på TechCircles hjemmeside. Noget af det man kan se frem til at høre mere om, er blandt andet Tiny Machine Learning, hvad der kommer efter 5G og IoT-teknologi.

  ”Fælles for disse emner er, at det er teknologier, der kommer til at sætte nye standarder for, hvordan virksomheder kan forretningsudvikle, da de samtidigt er nogle af grundfundamenterne for den fortsatte udvikling og brug af kunstig intelligens,” siger Jesper Askov.

  Han suppleres af Lars Yde fra IDA:

  ”Vi planlægger kurser, der har et indhold, som man kan gå hjem og bruge i sin virksomhed. Det er ikke meningen, at vi kun skal kigge ud i fremtiden – vi vil gerne have fokus på, hvad der sker her og nu. Det er det man har brug for som virksomhed.”

   

  Fakta:

  Det er gratis at deltage – dog er kurserne Deminimis-belagt.

  Den 23. maj, 30. maj, 3. juni og 11. juni finder første kursus i projektstyrings-temaer sted. 

  Følg med på Eventoversigten hvor kurserne løbende vil blive annonceret.

  Læs mere om IDA her: IDA Østjylland regionale netværk | Se fordele og tilmeld dig her | IDA

  Sidst opdateret: 11. april 2024