Gå til hovedindhold

TechCircle deltog i festivalen Vilde Teknologier

I weekenden lagde Dokk1 i Aarhus for anden gang hus til to hæsblæsende teknologidage med festivalen Vilde Teknologier. Festivalen tiltrak godt 12.000 glade gæster, der blandt et hav af spændende talere og udstillere kunne høre mere om TechCircles tilbud.

  • Læs op

Indhold

     

    I en fyldt sal blev festivalen åbnet af Rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad – blandt andet med ordene ”innovation skal gå hånd i hånd med ansvarlighed og etik”. Og netop ansvarlig brug af teknologier var et emne, der gik igen hos flere af fredagens oplægsholdere.

    Den hollandske professor Willem Jonker indtog scenen med et oplæg om den seneste udvikling inden for generativ AI. Også Jonker kom omkring de etiske aspekter af brugen af AI og konkluderede: ”Generative means back to basics – ask the right question, fact check the answer.”

    Signe Rønn Sørensen, som er digitaliseringschef i Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus kommune, fortalte om deres erfaringer med at bruge kunstig intelligens i værktøjet ”Sagsresume”. Værktøjet kan hjælpe med at give et overblik over en given sag, der kan bestå af store dokumentsamlinger. Ligesom Willem Jonker lader de i Sociale Forhold og Beskæftigelse ikke den teknologiske løsning stå alene, men kaster et kritisk blik på de resultater, den kunstige intelligens frembringer, når de efterlever deres kodeks ”ingen kunstig intelligens uden ægte intelligens”. 

    TechCircle lancerede gratis gå-hjem-møde

    I udstillingsområdet kunne gæsterne gå på opdagelse blandt mere end 45 udstillere, der fremviste nogle af de nye teknologier, der skal være med til at løse fremtidens udfordringer.

    Blandt udstillerne kunne gæsterne besøge TechCircles stand og høre mere om projektets aktiviteter og tilbud. Under festivalen lancerede TechCircle et gratis gå-hjem-møde om åbne data, hvor de deltagende virksomheder vil få indsigt i, hvordan åbne offentlige data kan anvendes i egen forretningsudvikling.

    Mødet finder sted den 10. oktober i Aarhus, og du kan læse mere og tilmelde dig her!

    Kunstig Intelligens – for børn og voksne

    Tilgængeligt data var også på programmet i standen hos Digitaliseringsstyrelsen og Alexandra Instituttet, som sammen stod klar med et mobilt podcast-studie. Her kunne de mange festivalgæster bidrage med stemmeoptagelser til et stort dansk taledatasæt, som på sigt kan anvendes til at udvikle dansksproget AI.

    Taledatasættet, CoRal (Danish Conversational and Read-Aloud Speech Dataset) skal over to år bestå af mere end 2.000 danske dialekter og accenter og blive til 1.500 timers danske taledata – frit tilgængeligt.

    Om lørdagen indtog børnefamilierne festivalen, og der var trængsel i køen for at prøve de selvkørende sofaer, opleve robothundecirkus og selv prøve kræfter med kunstig intelligens og opleve, hvordan forskellige prompts kan give forskellige prototyper.

    Sidst opdateret: 03. september 2024